Our Special Conventions

Во древни времиња годишните празници и други собири за обожавање го зајакнувал Божјиот народ духовно и биле прилики за голема радост (4. Мој. 23:15, 16; Неем. 8:9-18).

Во денешни времиња, годишните регионални конгреси се духовно освежување и охрабрување за Јеховините сведоци проследено со радосни прилики на дружење со своите браќа. Специјалните конгреси што се одржуват во разни земји оставаат добро сведоштво, даваат прилика да се види меѓународниот карактер на нашата организација и даваат можност да се вкуси животот во новиот свет.

Задоволство ни е да ви ги објавиме градовите каде ќе се одржат специјалните конгреси за 2018.

Conventions

2020

Nigeria
Abuja

Togo
Lomé

Доминиканска република
Santo Domingo

Никарагва
Managua

Парагвај
Asunción

Република Чешка
Prague

Финска
Helsinki

Швајцарија
Zurich