Нашите специјални конгреси

Во библиски времеиња, годишните празници и другите собири со кои се обожавал Јехова ја зајакнувале духовноста на божјите слуги и биле прилики за радост (2. Мојсеева 23:15-16; Неемија 8:9-18).

Во модерни времиња, регионалните конгреси кои се одржуваат секоја година се вистинско духовно освежување и охрабрување за Јеховините сведоци и прилика тие да се дружат со соверниците. Со меѓународните и специјалните конгреси кои се одржуваат во различни земји е можност да се даде добро сведоштво на другите луѓе, да се почуствува меѓународниот карактер на нашата организација и е претслика на она што нè очекува во новиот свет.

Со задоволство сакаме да ве известиме за градовите во кои ќе се одржат овие конгреси.

Conventions

2024

Азиски Пацифик

Фиџи
Сува

Европа

Бугарија
Софија

Исланд
Рејкјавик

Република Чешка
Прага

Унгарија
Будимпешта

Финска
Хелсинки

Франција
Лион

Швајцарија
Цирих

Северна и Јужна Америка

Гвадалупа
Баи-Махаулт

Доминиканска република
Санто Доминго

Парагвај
Асунсион

САД
Тампа

САД
Филаделфија

Чиле
Сантијаго #1

Чиле
Сантијаго #2